zondag 16 februari 2014

Hemdje voor de kleinzoon

Vroeger, toen mijn kinderen nog kindjes waren, maakte ik veel kinderkleding. Hemdjes, broeken, shorten, joggings voor de zoon; rokjes, jurkjes, leggings,... voor de dochters.
Tot ik het wat drukker kreeg en ook andere interesses mijn aandacht vroegen. De naaimachine stond zo 'n 10 jaar werkloos in de kast.

Voor de kleinzoon, bijna 1 jaar, wil ik graag terug kleding maken. Ik naaide een broekje en een vestje, maar was niet helemaal tevreden.
Een hemdje maken, dat leek me tof. Maar hoe begon je daar toch weer aan...?

Toen ik bij Hanne zag dat haar moeder Linda een workshop organiseerde met als thema "kinderhemdje maken", schreef ik mij in, vroeg aan de schoondochter om een mooi stofje te gaan kiezen en trok gisteren naar de workshop.

Dit mooie stofje, en de knoopjes, koos de schoondochter bij Misses Needle.
Linda is een toffe, vriendelijke dame die me met goede raad bijstond.
Eerst op zoek naar een geschikt patroontje. Dat vonden we in Ottobre van deze winter. Het hemd in het boekje had lange mouwen, maar dit pasten we aan en het werd een hemdje met korte mouwen.

Ik was vergeten dat een patroon overnemen toch ook wel wat tijd vraagt, net als het opspelden ervan én het knippen van de stof. Vanwege de tekening in de stof was het toch wel belangrijk hier aandacht aan te besteden, zodat de lijntjes overal mooi doorlopen.Dankzij de goede begeleiding en de handige tips die Linda gaf, ging ik naar huis met een prachtig hemdje dat bijna klaar was.

Het borstzakje werd vastgestikt met een klein "driehoekje" bovenaan.

Vandaag de knoopsgaten nog gemaakt, knoopjes aangenaaid en het hemdje is klaar.
Ik ben er toch wel trots op.
Het hangt nu nog aan een kapstokje in de woonkamer zodat ik er nog enkele dagen naar kan kijken.S. kan zijn 1e verjaardag vieren in een mooi, fleurig hemdje.En ook ons hondje heeft het hemdje goedgekeurd ;).Het was een leuke, gezellige dag waarop ik heel veel heb bijgeleerd. Heb er weer helemaal zin in om kinderkleding te maken! Dank je wel, Linda!


6 opmerkingen:

 1. Oh, wat een prachtig kledingstuk! Zo mooi vind je ze haast niet meer in de winkel. Echt super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het resultaat ziet er prachtig uit Leen! En heel leuk om te lezen dat je een fijne dag had :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat geloof ik dat je daar fier op bent. Van dat hele mooie stofje heb jij een heel mooi hemdje gemaakt.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een gehaakt knuffeltje (a la giraffe ofzo) of zelfgemaakte wanten??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi afgewerkt hemdje voor je kleinzoontje S. Daar mag je (en zijn mama) terecht trots op zijn. Ik hou het voorlopig bij rokjes voor mijn oudste kleindochtertje.

  ps. ooit aangeleerd is nooit volledig afgeleerd hé!

  BeantwoordenVerwijderen