zaterdag 1 februari 2014

Babyvestje

Na het lukken van het babybroekje durfde ik het aan om ook een vestje voor de kleinzoon te maken.

Er lag nog een mooie kaptrui van één van de dochters die al heel lang te klein was.  Deze haalde ik uit elkaar.Ik gebruikte een patroontje uit een Knippie van de winter 2012. Het werd nog serieus puzzelen om de patroondelen netjes op de stof te krijgen...

Het resultaat:

Ook de boordjes werden herbruikt.
Het voorpand van de trui werd het rugpand van het vestje.
Ik zette er geen knopen aan maar kamsnaps met de tang die ik vorige week bestelde. Had ik al veel eerder in huis moeten halen.De afwerking van het vestje is voor verbetering vatbaar. Het viel me een beetje tegen; het lijkt wel of ik vanalles verleerd ben...  Ik overweeg om terug wat naailessen te gaan volgen, maar heb weinig zin om verplichte kledingstukken te maken.

Het liefste zou ik hebben dat er in ons dorp een naaicafé komt waar je van elkaar kan leren. Een geschikte plaats weet ik wel, hopelijk voelt er ook iemand zich geroepen om de kar te trekken ;).


5 opmerkingen:

 1. Wauw, wat is dit een mooi vestje geworden. Knap hoor, van een oude trui! Deze zal vast veel gedragen worden door je kleinkind!

  Fijn weekend,
  Groetjes Miriam

  www.tbezigebijtje.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op de foto zie ik toch geen enkele fout hoor. Dat heb je mooi gedaan. Leuk dat je spulletjes zo kan recupereren.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Ziet er nochtans mooi uit hoor. En van die naailessen: mijn moeder geeft dat in Sint-Lenaarts, je maakt er wat je wil, geen verplichte stuks. https://www.facebook.com/dekleinepaddestoel voor meer info, en ik zet vandaag nog een paar geplande workshops online ;-) Trouwens, Femma doet van 'naaicafé' in het klooster, op woensdagavonden. En in Minderhout zit het naaiclubje Fabrik ArtiStik, serieus de moeite maar ik heb dit jaar moeten afhaken wegens oncombineerbaar met de uren van de vent en mijn werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hanne, de meeste naaicafés zijn 's avonds en dat lukt me niet met mijn werkuren. Het ideale zou eentje in de voormiddag zijn voor mij ;).
   De naailessen van je moeder heb ik al eens bestudeerd en lijken me inderdaad interessant. Moet ik dan toch maar eens werk van gaan maken...

   Verwijderen
  2. Ja, da's niet zo gemakkelijk he, een naaiclubje in de voormiddag. Een paar vriendinnen optrommelen en ik denk dat mijn moeder op vrijdagvoormiddag nog plaats heeft voor een groepje :-)

   Verwijderen