maandag 10 februari 2014

Dekentje met hindernissen

Enkele weken geleden bestelde ik bij Kristel bolletjes wol. Daar haakte ik dit geweldige dekentje mee uit het boek Haken & kleur.

Met de overschot van de wol begon ik een nieuw dekentje. Ik gebruikte het stekenpatroon van het "snoepkussen" uit hetzelfde boek. Ik haakte tot de lichtje kleurtjes van mijn wol bijna op waren. De rand maakte ik zoals de rand van het kussen, beschreven in het boek. Tenminste, ik startte op dezelfde manier.

Ik maakte eerst rondom een roze rand.


Als je goed kijkt, zie je dat ik nét niet toekwam. Omdat ik vond dat de lange zijden een beetje "golfden", trok ik het helemaal terug uit. I.p.v. groepjes van 3 stokjes te haken, haakte ik aan de lange zijden om en om 2 - 3 stokjes. Nu had ik zelfs nog een klein beetje wol over.

Van de lichte kleuren was er niet meer genoeg - ik heb het met 2 kleurtjes geprobeerd - dus haakte ik het dunne randje met rood.
Met de witte rijen net hetzelfde; ik had nog bijna een volledige bol over en dacht hiermee makkelijk toe te komen. Tot ik aan de buitenste rij bezig was... Eén lange en één korte zijde kon ik nog doen en toen was ook het wit op.


Buitenste rij terug uitgetrokken en wat anders geprobeerd. Uiteindelijk werd het dit randje: 3 lossen, 1 steek overslaan, halve vaste.

Genoeg wol en een mooi randje.

Ook nu weer heel wat draadjes weg te werken.En hier het dekentje in volle glorie:

Het dekentje is ongeveer 80 x 65 cm.

Dit is wat er overblijft van mijn 20 bolletjes:


13 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. geen idee. heb er één week 's avonds aan gehaakt, ook tijdens de handwerkbijeenkomst op donderdagvoormiddag en in het weekend wat extra. ik zal bij een volgend dekentje eens proberen bij te houden hoeveel uren ik er aan bezig ben ;).

   Verwijderen
  2. Kom je morgen weer langs bij de wekelijkse link your stuff op ikblogjijblogt... Groetjes

   Verwijderen
 2. Ja zo blijf je wel een beetje bezig hé. Maar eind goed al goed. En het resultaat mag er zijn. Mooi !!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful edge! Thanks for sharing.
  Sheila
  http://sheilazachariae.blogspot.com/2014/02/knit-socks-on-straight-needles-and.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief! (en al die draadjes kunnen weer dienen als vulling voor knuffels en bv speldenkussentjes)

  BeantwoordenVerwijderen