woensdag 15 november 2017

Dino of draak?

Begin dit jaar vroeg schoondochter Eline me om een drakenmutsje te haken voor Otis. Het garen haalde ik pas in huis toen het al beter weer werd en het mutsje werd niet meer afgewerkt.

De voorbije weken bracht ik ettelijke uurtjes op deze manier door. Handwerken is dan niet zo simpel, zeker niet als je kleine lapjes aan elkaar aan het zetten bent voor een deken.
Het ideale moment om de muts te maken. Klein projectje dat al liggend gemaakt kan worden.

Ik gebruikte dit patroon als basis. De muts werd gemaakt met groen garen met kleurnuances. Voor de drakenpuntjes gebruikte ik een restje oranje. Ik begon met een magische ring met 6 vasten, meerderde af en toe 3 vasten in een toer, en probeerde zo puntjes in verschillende groottes te maken. Deze haakte ik daarna op een rijtje aan elkaar en naaide ze op het mutsje.

Tadaa: drakenmutsje klaar. Of is het een dinomuts?Een van de dochters ging met Otis naar de fonteintjes op de markt kijken en maakte deze leuke, donkere, foto. Blij te zien dat Otis zijn muts ophoudt.De wol was nog niet op. Ik besloot er een bijpassende sjaal bij te maken. Met mijn tunische haaknaald haakte ik een groene sjaal met oranje streepjes. De sjaal werd heel zacht, veel zachter dan wanneer je hem gewoon haakt, denk ik.Een mooi setje voor Otis, op tijd klaar voor de koude winter.


7 opmerkingen:

 1. Een leuke set is dit! Tof gemaakt weeral, jij kan toch alles he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi ! Spijtig dat die van mij er al te groot voor zijn :-)
  De rug goed ontzien hoor, ik ken die houding ook, al gaat het de laatste jaren wel goed, ik mag gewoon niet stofzuigen, dan heb ik het elke keer zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat is een heel leuke set geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kei tof! Is een Dino geen draakje dan? :-) Tunisch haken wil ik mezelf ook nog eens leren! Moeilijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend lief mutsje! Otis kan er tegen deze winter! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, wat een leuk setje! Grappige muts en een mooie sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen