donderdag 30 november 2017

byClaire deken

Yes! 't Is klaar, mijn byClaire Crochet Along deken. Voor een keer heb ik een haakwerk prima op tijd klaar ;).
Het patroon van dit deken staat duidelijk uitgelegd in de nieuwe byClaire agenda van 2018. De agenda heb ik een kleine 2 maanden in huis. Telkens wanneer er een nieuwe maand begint, staat er 1 blok uitgelegd van het nieuwe deken. 12 maanden in een jaar = 12 verschillende blokken. Deze haak je telkens 4 maal, zet ze aan elkaar en je krijgt een mooi deken.

Ik kon echter niet zo lang wachten. Ik zocht allerlei zachte kleurtjes bij elkaar en begon er meteen aan. Elk blok staat zowel geschreven als met een schema in de agenda. Heel leuk om te doen. De kleine lapjes haak je makkelijk tussendoor en dat kan je zelfs liggend doen ;).

Ik koos een mooie okerkleur om ze aan elkaar te zetten. Dit deed ik op de hoeken met de join-as-you-go-methode. Zo zitten al de lapjes al direct op hun juiste plaats en is het straks makkelijker om ze vast te naaien.Toen de 48 lapjes aan elkaar waren gehaakt, naaide ik ze langs de achterzijde aan elkaar. Het geeft een mooi effect aan de voorkant.Aan de achterkant was nog werk; een hele hoop draadjes die ik weg mocht toveren.
Rondom haakte ik 1 extra rij stokjes. Meer heeft het deken niet nodig.12 verschillende motieven in evenveel verschillende kleuren. Andere kleuren dan de kleuren die Claire voorstelt, maar zeker niet minder mooi.

Met het weer van de laatste dagen was het niet makkelijk om mooie foto's te nemen...
Gelukkig nam H. vandaag ook nog een mooie foto tijdens ons HandWerkCafé. Zo zie je de verschillende lapjes nog veel beter.Misschien word jij wel de eigenaar van dit deken?! Hoe dit kan, lees je dit weekend hier op mijn blog.
11 opmerkingen:

 1. Prachtige kleurtjes koos je! Ben veel meer fan van die van jou dan de originele. Echt mooi geworden! Zou ik de agenda bestellen of komt het dan weer niet goed met weeral een extra werkje er bij? Misschien toch maar even wachten. ;-) Ik ga spijt krijgen. Dat weet ik zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi deken, met inderdaad mooie kleuren die in veel interieurs passen. De toekomstige eigenaar van dit deken is een geluksvogel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi geworden zeg wat zeg je, op tijd af, nu ik vind he supppper snel :)
  De laatste foto is inderdaad prachtig en laat mooi je kunstwerk zien :)
  Dat wil jij de eigenaar worden van deze mooie deken, dat snap ik niet zo, zo’n mooie deken weggeven???? Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. knappe kleurtjes, wat een werk ! ik doe twee jaar over een deken ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleuren heb je gekozen, een uniek deken en rap klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is mooi geworden! Kun je nu lekker onderkruipen met dit koude weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I love sampler afghans! You did such a beautiful job on this one. I really like how the squares are different designs, but all made of filet. Also love the variety of colors chosen. That's always my struggle - which colors to pick, and how to place them.
  I have run a granny square link up all year long, and have reached the last one. Would love if you came to share this, and enter the big, BIG 2017 Yarn Goodies Giveaway :)

  Alexandra of EyeLoveKnots
  December Challenge: http://eyeloveknots.blogspot.com/2017/12/december-granny-spiration-challenge.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. What a lovely and cozy blanket. It would make a wonderful gift. Thanks for sharing at the the This Is How We Roll Link Party

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This looks so beautiful! Thanks for participating in our Party in Your PJs link party!

  BeantwoordenVerwijderen