woensdag 10 juli 2019

Afgestudeerd!

Sinds einde juni ben ik afgestudeerd aan de opleiding Vrije Grafiek. Het waren 5 leuke, soms drukke, jaren. Ik schreef eerder wel eens een blogbericht over deze lessen, o.a. hoe het ging in het 1e jaar, de (toilet)tassen die ik maakte en de sweater die ik zelf bedrukte.

De laatste 2,5 jaar liet ik me inspireren door de lijnen van "Het zotte geweld", een standbeeld van Rik Wouters. Met deze lijnen maakte ik composities die ik zeefdrukte op stof, waarna ik ze borduurde.






Van een van mijn ontwerpen liet ik een proefdruk op A4-formaat maken op stof. Wat zou ik maken uit dit stofje? Misschien toch overwegen om er enkele meters van te bestellen?



Ik bleef mogelijkheden zien in dit lijnenspel en van het een kwam het ander. Ik heb mij volledig laten gaan in het zeefdrukken, naaien en borduren...



Verder maakte ik ook figuren uit stofjes die ik kreeg van verschillende mensen. Deze figuren werden gevuld met materialen die iets zeggen over deze personen. Ook hier weer waren de lijnen van het standbeeld de basis.
Elk figuurtje kreeg ook een eigen code en stempel. Ook zo leuk om te doen, stempels snijden.



Het maken van deze figuurtjes ging gepaard met de nodige emoties. Het zijn dan ook stofjes van mensen die veel voor mij betekenen, sommige van hen overleden... Ook bijzonder omwille van het verhaal dat de schenkers bij hun stofje vertelden.  Het werd een heel persoonlijk werk.

De voorbije 2 jaar bewaarde ik al mijn kopies, prints, proefdrukken... Blij dat ik vorig jaar een workshop bij Redopapers volgde. Bij hen leerde ik hoe ik restpapier kan verwerken tot kleine leuke boekjes.



Einde juni was er de jaarlijkse tentoonstelling in de academie, alsook de jurybeoordeling voor de 4e en 5e jaars.



Met heel veel trots mag ik jullie laten weten dat ik door de jury verkozen werd tot laureaat van het atelier Vrije Grafiek! Ik had dit totaal niet verwacht en het duurde dan ook even vooraleer het doordrong ;).

Als laureaat mag je een maand lang exposeren, samen met de laureaten van de andere ateliers. Superfier ben ik hier mee!

Nieuwsgierig geworden? Je kan nog tot en met 28 juli een bezoekje brengen aan de tentoonstelling.



Nu is het tijd om vakantie te nemen. Even tot rust komen na het intensieve laatste schooljaar én nadenken wat ik volgend schooljaar wil gaan ondernemen...

Ik ga ons atelier, docenten en zeker mijn maandagmaatjes enorm missen!




9 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd heel indrukwekkend wat je allemaal gedaan hebt !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte proficiat! Ik vind het ongelofelijk hoe creatief je geweest bent! Echt, hoedje af hoor! Knap gedaan👏

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige werken heb je gemaakt. Voor mij als textielfan heel inspirerend. De figuurtjes zijn prachtig. En wat leuk dat je zelf stof liet drukken. Ik vind het echt geweldig. De tentoonstelling bezoeken gaat niet lukken, dus ik ben blij met je foto's. Ik ben benieuwd wat je hierna gaat doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd! En wat heb je bijzondere dingen genaakt en gedaan in de afgelopen jaren! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen