donderdag 28 juni 2018

Tassen van Kraft-tex

Toen ik in het najaar stof aan het bedrukken was, bedrukte ik ook een stukje kraft-tex. Ik wilde immers deze tas maken, met een persoonlijke toets.

De 4 zijkanten werden aan de bodem gestikt en ik naaide de hengsels dubbel. Toen zag ik dat ik te vlug was geweest. Goede raad: lees aandachtig stap voor stap de werkwijze en handel er naar ;). Niets zo moeilijk als een hengsel aan een tas van kraft-tex zetten als hij al in elkaar staat. En net hiervoor waarschuwde Ashley in haar blogbericht...

Tijdens het hele maakproces geen foto's gemaakt, dus ook geen materiaal voor een blogje hierover. Enkel deze foto toen hij net klaar was...De tas is superhandig en wordt bijna dagelijks gebruikt. Een goede reden om er eentje bij te maken, maar dan een groter model.
Nu bedrukte ik alle 4 de zijden van de tas, weer met hetzelfde fuchsiaroze. Op 1 zijde plaatste ik ook een blauw figuur.Deze tas wilde ik op een andere manier maken, niet met de machine in elkaar stikken.
Ik trok aan de achterzijde met potlood een lijn op 7 mm van de rand en duidde op deze lijn elke cm aan. Vervolgens de gaatjestang genomen en knijpen maar.

Een ganse week was ik er 's avonds enkele uurtjes zoet mee.

Ik dacht er tijdig aan om de hengsels te bevestigen. De tassenband kleefde ik met washi tape aan de achterzijde, zodat hij niet zou verschuiven bij het stikken. Vooraan gebruikte ik deze tape ook om er naast te stikken voor mooie rechte lijnen.In de bodem plaatste ik 4 tassenvoetjes.Uit mijn voorraad haakkatoen zocht ik de juiste kleur blauw en naaide met een rijgsteek alle onderdelen aan elkaar. Ik deed dit met 1 draad in de ene richting, met een andere draad in de tegenovergestelde richting. Zo hoop ik minder kans te hebben dat er een naad los komt.De tas werd helemaal zoals ik het gehoopt had!

Ik ga hem vlug gebruiken, zodat hij ook snel dat verweerde uitzicht krijgt als zijn kleine broertje.
5 opmerkingen:

 1. Ik vind het zo knap en mooi! En als het dan ook nog precies zo word als je had gehoopt....... Superrrrr XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tassen!
  (ps: mijn blog vind je tegenwoordig op aterliervolkleur.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er ingewikkeld uit maar het eindresultaat mag er zijn. Mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gevonden! En dat "verweerd" is inderdaad nog mooier maar dat gaat zeker helemaal goed komen! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen