zondag 27 maart 2016

Polswarmers

Deze foto zette ik een paar weken geleden op mijn FB-pagina. Een cadeautje dat ik klaar had, maar ik wilde het resultaat nog niet meteen aan de ontvangster laten zien ;).Ik was niet de enige van de dames van het HandWerkCafé die in de lappenmand zat de voorbije maanden. Ook K. heeft een paar bijeenkomsten moeten missen...

Bij een val thuis liep ze een breuk op in haar elleboog. Heel pijnlijk en een operatie volgde. Lastig als moeder en héél lastig dat je niet kan haken op momenten dat je het goed kan gebruiken.
Ze stuurde me deze foto's door en deed een voorstel; of ik misschien zin had om enkele polswarmers voor haar te haken.
K. bezorgde me wat van haar restjes wol en ik ging aan de slag.
Ik begon met een patroontje dat ik al eerder maakte: grijze polswarmers met een turquoise accentje.Er was nog garen genoeg, dus maakte ik er nog een paar. Ik vond altijd al de polswarmers in het boekje Haakgeluk 2 van Claire zo mooi. Die ging ik ook uitproberen: de sterrensteek in verschillende tinten blauw.Ik had de smaak goed te pakken en ging op zoek naar nog andere patronen. Deze vond ik ook mooi. Het duurde even eer ik de steek door had, maar eens ik hem vast had, haakte ik op goed gevoel zelf verder. Ik gebruike nl. een andere dikte van wol en dus ook een andere dikte van haaknaald...Als laatste wilde ik zelf wat uitproberen (volledig rechts op onderstaande foto). Ik haakte steeds heen en weer in de V-steek en wisselde halfweg van kleur. Aan beide uiteinden kwam een sierrandje. Je kan het op de foto niet zien, maar deze polswarmers kan je op 2 manieren dragen. Zowel in het grijze stuk als in het roze zit er een duimgat in.K. kan elke ochtend kiezen welke ze aan wil doen. Hopelijk duurt het niet te lang meer eer ze zelf aan de haak kan!


7 opmerkingen:

 1. Prachtig gehaakt!
  Ik krijg spontaan zin om ook een siersteek uit te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lijkt mij ook leuk om dat eens te maken dit ziet er schitterend uit en beterschap voor allebei

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stuk voor stuk mooie polswarmers, zal K. blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een rijkdom aan polswarmers!
  Beterschap voor K!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, dat je dat gedaan hebt! Daar zal ze blij mee zijn en nu heerlijk van warme polsen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief dat je zo je best hebt gedaan voor K. Ze mag blij met jou zijn. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thank you for sharing at my link up last week,
  a New party is now open

  BeantwoordenVerwijderen