vrijdag 15 mei 2015

Pixeldeken - wijziging plan

Vorige week konden jullie nog lezen dat ik vele rijen uittrok van mijn deken wegens een fout gehaakt in het patroon. Een, voor mij, zo zichtbare fout dat ik niet anders kon dat ze te herstellen.
Ondertussen heb ik alle uitgetrokken rijen terug gehaakt en zelfs een stukje verder. Het schaap begint al écht op een schaap te lijken ;).Op vraag van enkele handwerksters in het HandWerkCafé nam ik gisteren mijn patroon mee, het Tik Tak-huisje met schaap en hond.K. merkte op dat het toch wel een reusachtig deken gaat worden. Ik had dat zelf ook al bedacht, maar op haar aanraden ben ik vandaag toch maar eens gaan nameten en tellen.
Als ik het deken verder blijf haken zoals het telpatroon aangeeft, ga ik een deken krijgen van zo 'n 2,25 m x 3,50 m. Inderdaad, reusachtig groot!
Veel te groot om te hanteren tijdens het haken en ook veel te groot om in de zetel onder te kruipen voor ons kleinzoontje.

Daarnet heb ik terug een uurtje voor de computer doorgebracht, mijn hersens een beetje laten kraken en dit kwam er uit:Ik ga enkel het gedeelte met het schaap haken. Dan zal ik ook al een groot deken bekomen. Nu nog beslissen of het huisje een puntdak krijgt of niet. En verder haken natuurlijk ;).
4 opmerkingen:

 1. Whoeps, da's wel heel groot. Ik kan me wel voorstellen dat je het project hebt aangepast. Hij gaat wel leuk worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal heel mooi worden, zo'n tik tak deken!!!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk idee dat wel, maar ik snap dat dat een beetje te groot wordt! Je optie met puntdak is denk ik het leukst.
  Je staat in de top 3 meest aangeklikte links!

  groetjes
  Barbara
  www.busyfingersbusylife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thank you for sharing at my link up.
  You are welcome to join us this week too.

  BeantwoordenVerwijderen