zaterdag 7 maart 2015

Hét verjaardagscadeautje

Vanmiddag vierden we de verjaardag van de kleinzoon.
Omdat het boek van de Sint zo 'n groot succes is, begon er een nieuw idee te rijpen in mijn hoofd.
Een paar weken geleden startte ik aan zijn cadeautje. Elke vrije minuut die ik had, verdween ik in de hobbykamer om te knippen, meten, puzzelen, naaien, strijken, ...

Ik zocht tussen al mijn lapjes stof: restjes van de kleding die ik vroeger voor de kinderen maakte, restjes van de laatste jaren, enkele nieuwe stofjes en ik bestelde hier nog 2 meter blauwe stof.
Met een vierkant sjabloon uit karton knipte ik een heleboel kleine lapjes bij elkaar.

Ik was steeds zo geconcentreerd aan het werk, dat ik helemaal vergeten ben om foto's te nemen tussendoor. Pas toen de vierkantjes aan de blauwe tussenboorden stonden, dacht ik er aan om af en toe een foto te maken...Alle lapjes aan elkaar, gaven dit grote deken.Als tussenvoering voor het deken gebruikte ik een dunne fleece die de zoon en schoondochter niet meer gebruiken.Ik stak alles vast met véél spelden en stikte de horizontale blauwe repen door, zodat de voering goed blijft zitten.
Op elk vierkantje stof stikte ik velcro. Als je goed kijkt op deze foto zie je net boven de krokodil zo 'n stukje zitten.
Zoals ik al zei, vergeten foto's te nemen tussendoor...Aan de achterkant kwam er een grote lap van de blauwe stof, waarna ik ook de verticale blauwe repen door stikte.


Van elk lapje stof knipte ik nog eenzelfde vierkantje. Deze werden nu afgewerkt. De blauwe stof verstevigde ik met plakkatoen en naaide er de andere zijde van de velcro op. Een gekleurd lapje stof er tegen naaien, vierkantje met de goede kant naar buiten draaien, strijken en met een matrassteek dichtnaaien. Dit deed ik met alle 32 lapjes.

Het puzzeldeken was zo goed als klaar, maar het miste iets. Ik besloot ook een opbergtasje te maken voor de puzzelstukjes.
Nog enkele stofjes bij elkaar gezocht en samen met de allerlaatste resten blauwe stof maakte ik een buideltasje.


Hieronder het deken mét de puzzelstukken. De volwassenen amuseerden zich op het feestje met alles op de juiste plaats te kleven, de kleinzoon vond het geweldig om ze er terug af te trekken ;).Zoals steeds had ik extra hulp bij het maken van de foto's.Op naar mijn volgende naaiproject!


9 opmerkingen:

 1. Dag Leen, ik las je berichtje, dat je graag wilt ruilen! Ik doorsnuffelde even je blog en zie verschillende leuke, gehaakte dingen. Zou je het zien zitten om een babydekentje te haken?
  Je mag me altijd een mailtje sturen karenvandelaer@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuk cadeau! En wat een werk. Maar hij is fantastisch geworden!
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. visiting from show and tell linky... your quilt gives me an idea. I made a few I Spy quilts for my grand kids to play with. They love it..some are hard to find for the older kids, some easier to find for the younger kids. But...your placement of the squares is unique.. I like the larger blocks...more things to find! But it just occured to me...I Spy and a matching game...if I can find 2 of the same prints....I can make the quilt like I do and then make little squares of the same print and tell them to match the single squares to it's mate on the quilt. I Spy and Matching game in one! I'll be doing that next time I make an I Spy quilt...takes a bit of time to save up for one! If you want to see mine...
  http://fabricandmemories.blogspot.com/2014/05/i-spy-with-my-little-eye-finished-i-spy.html
  Thanks for the idea!
  Cheri
  www.fabricandmemories.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Leen, mooi patchwork. Stuur jij je adres dan stuur ik een zeefdruk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via Mandarien kom ik bij jou terecht! Waar een blogmeet alweer niet goed voor is! Wat een prachtig puzzeldeken maakte je! Whow jong! Ik heb het meteen gepind! Superorigineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi there
  Just stopped by to let you know that I featured this on my Round Tuit post this week!
  A Round Tuit 249
  Thanks again for linking up! Hope you have a great week!
  Jill @ Creating my way to Success

  BeantwoordenVerwijderen