dinsdag 31 mei 2016

Puzzelen

Al meer dan 25 jaar liggen er kussenslopen van mijn moeder bij mij in de kast. Mijn moeder maakte ze zelf tijdens haar middelbare schooltijd. Er hoorden ook geborduurde lakens bij, maar die waren zo versleten dat ze gedegradeerd werden tot poetsdoek. De slopen echter, die kon ik niet wegdoen.

Nu ben ik blij dat ik ze al die tijd heb bewaard. Vorige week kregen ze een nieuwe bestemming.
Voor een klein tafeltje, slechts 0,5 x 1 m groot, had ik graag een mooi, fijn tafelkleedje. Ik vond niet wat ik zocht, ook niet tussen de stofjes in mijn stoffenkast. Tot ik aan de kussenslopen dacht.Er lag ook nog een mooi opbergtasje bij.Alles een keertje uitwassen en dan de beste stukken zoeken. Het was een gepuzzel, maar ik raakte er uit.Zo moest het lukken. Een tafelkleedje dat groot genoeg is mét een mooi randje eromheen.

Aan de achterzijde stikte ik een dunne witte stof zodat alle naden verstopt zitten.Ook 1 van de doily's kreeg een plaatsje op het tafelkleed.Superblij ben ik met mijn tafelkleedje!
8 opmerkingen:

 1. Goeie tip... heb hier ook nog zo lakens en kussenslopen... het nieuwe tafellakentje past perfect bij je krukjes! Het rechtse krukje vind ik trouwens helemaal de max! Mooimooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi!!
  Zo krijgen de slopen van je moeder een goede bestemming.
  De krukjes vind ik echt geweldig!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk! Wat een goed idee. Zo geniet je nog van de slopen van je moeder en liggen ze niet alleen maar in de kast! Super. En ook zo lekker blauw allemaal! ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk orgineel idee ,zo zie je wie wat bewaard heeft wat

  BeantwoordenVerwijderen
 5. What a brilliant idea. I love your new tablecloth!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi there
  Just stopped by to let you know that I featured this on my Round Tuit post this week!
  A Round Tuit 314
  Thanks again for linking up! Hope you have a great week!
  Jill @ Creating my way to Success

  BeantwoordenVerwijderen