maandag 30 november 2015

Kleurenworkshop byClaire

Een grote week geleden trokken we met enkele dames van het HandWerkCafé nog een keertje richting Nederland. We hadden ons ingeschreven voor de kleurenworkshop van Claire bij echtstudio.

Achteraan in de winkel stonden de tafels al klaar, gedekt met allerlei kleurrijke voorbeelden, lekkere snoepjes en heel veel kleurige bolletjes katoen.
Na een tasje koffie kon de workshop starten. Claire gaf ons uitleg over de kleurencirkel van Itten en hoe je deze kan gebruiken. Voor sommige van ons een totaal nieuwe kijk op kleur, voor anderen een herhaling van wat ze ooit hadden geleerd.

Aan de hand van gemaakte stukken illustreerde Claire haar uitleg. Helaas maar 1 foto hiervan die toonbaar is. Ik had het te druk met opletten om foto's te maken en de paar die ik tijdens de workshop maakte zijn van slechte kwaliteit.Na de pauze konden we zelf aan de slag met wat Claire ons had geleerd. Hiervoor had ze verschillende kaarten bij met daarop een kleurrijke foto en de hoofdkleuren uit deze foto. Aan de hand hiervan konden we bijpassende kleuren zoeken uit de leuke mandjes katoen die ze bij had.
Ik koos een foto uit met kleuren die ik niet makkelijk gebruik.Claire zorgde voor een leuk bloemenpatroon en er werd gehaakt.
Leuk om al die verschillende resultaten te zien!

Ik had nog tijd om een 2e bloem te haken. Dezelfde kleuren in een andere volgorde zorgen voor een heel ander effect.Na de workshop kozen we nog wat bolletjes uit voor onze volgende projecten. Ik heb heel erg mijn best gedaan om me aan mijn boodschappenlijstje te houden ;).

Na de harde arbeid hadden we wel een hapje verdiend. Heel lekker gegeten bij "De Alphense Burgemeester". Een gezellige brasserie met leuke verlichting. Ik kon het niet laten om hier een foto van te nemen.Thuisgekomen heb ik de draadjes ingestopt. De bloemen hangen nu ter inspiratie in de hobbykamer.Dank je wel Claire voor de enthousiaste uitleg!

Gisteren ontdekte ik dat ook Petra aanwezig was tijdens deze workshop. Bij haar kan je ook een verslagje lezen met mooie foto's er bij.7 opmerkingen:

 1. Sounds like a great workshop, the flowers are a lovely reminder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk zo'n dagje. Gezellig lijkt me dat. Dat jij nog iets te leren hebt, jij maakt altijd al de meest prachtige dingen! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig!
  En je bloemen zijn mooi, wie weet wat er nu nog voor kleurrijks gaat ontstaan :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof zo'n workshop, tips zijn altijd welkom.
  Fijne week,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yep..nu weet ik wie je bent..leuk! Ik had je net een mailtje gestuurd en ik dacht..ik ga eens buurten op jouw blog. Het was een heel leuke workshop, mooi blogje heb je erover geschreven.
  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amazing post dear! You have a wonderful blog:)
  What about following each other on Instagram, Bloglovin, Twitter?.. :)

  www.bloglovin.com/blog/3880191

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat leuk! Ik kan me voorstellen dat je daar veel aan gehad hebt. Mooie bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen