zondag 26 juli 2015

"Wat is je favoriete zomer crea bea uitspatting?"

Dat is wat Barbara van Zomaar Een Dag zich afvraagt.

Ik heb veel favoriete crea uitspattingen, maar ben met een zomers (?) creawerkje bezig dat niet zo favoriet is ;).

Tussendoor maakte ik de voorbije weken enkele kleine projectjes, waarvan ik er ook nog een paar moet posten. Maar voor de rest heb ik mij voorgenomen aan geen enkel groot project meer te beginnen. Ook mijn ander groot project zal moeten wachten tot ik klaar ben met deze, aan mezelf opgelegde, opdracht!

Vorig jaar mei begon ik aan een mooi, kleurrijk deken. Een deken dat ik op een half jaar tijd gehaakt én aan elkaar gezet kreeg! Maar toen... de draadjes moesten nog ingestopt worden.
Daar ben ik nu bijna een jaar mee bezig ;). Tussendoor nam ik het soms even vast om enkele vierkantjes draadvrij te maken. Maar zo schiet het niet op.

Daarom, sinds vorige week stop ik draadjes in.Ik denk dat er bijna 1/5e van het deken draadjesvrij is.Half augustus begint onze vakantie. Zou het me lukken om daartegen alle draadjes in te stoppen?En ben ik de enige die de afwerking uitstelt omwille van het vele stopwerk?
15 opmerkingen:

 1. Oooh, wat mooi! Net alsof de 'mist' optrekt terwijl je draadjes af aan het hechten bent!
  Vroeger stelde ik het stoppen van de draadjes ook uit... Tegenwoordig neem ik me consequent voor om het tussendoor te doen en weet je? Het werkt bij mij voortaan haast therapeutisch! Daarentegen heb ik al twee jaar een vestje in een plastic bak liggen. Helemaal klaar, maar in elkaar zetten pfffff.... Ik moet zeggen, jouw post herinnerde me aan dit vestje, dus misschien... binnenkort....??? :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk, even doorbijten, het is een prachtig deken. Dit gaat zeker lukken.
  Geniet van de vakantie !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een erg mooi deken!

  Draadjes instoppen voor mij geen probleem want ik haak ze steeds meteen mee in omdat ik weet dat ik het nadien NOOIT zou kunnen opbrengen (bij mij is klaar klaar, ook als het niet klaar is , als je begrijpt wat ik bedoel..)

  Ik heb daar nog ergens een you tube film van, als je het eens zou willen bekijken.

  Prettige zondag,
  Brigitte

  P.S. Tegen half augustus zal het heel zeker in orde zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Draadjes instoppen, brrrr zwijg me ervan ! Dan begin ik vol enthousiasme aan iets en halverwege begint dan mijne frank te vallen over de hoeveelheid losse draadjes... En dan zakt dikwijls me de moed in de schoenen..
  Maar hou toch maar vol nu, want dat is een bangelijk schone deken !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Such a beautiful blanket, hopefully you will have sewn in all the ends soon and it will be finished.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O Hahaha Leen dat meen je niet, wat veeeeel draadjes.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee, toen ik begon met haken las ik over deze valkuil en heb mij het, onmiddellijk wegwerken van de draadjes aangeleerd. En nu ik deze foto's zie ben ik daar heel blij om.
  Succes, haha! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was bij mij ook het geval...nu probeer ik het direct te doen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. It is the most lovely project! I am also incredibly slow when there is a very detailed task like this. I wish you luck, maybe if you listen to fast music you will speed up the tucking!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ojee heb je er dan ook zo'n spijt van dat je het niet na elk blokje hebt gedaan?
  Mijn uitspatting is de deken. Ik ben nu op vakantie en die heb ik mee. Een paar weken terug heb ik alle draadjes tot nu afgehecht. En blij toe als ik jou zo hoor! ;-))) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat word je deken GAAF!!!! En ik begrijp je helemaal met draadjes instoppen. Man wat heb ik daar een hekel aan 😊 Dank je wel dat je me hebt genoemd!
  Xx
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi deken is dat, Leen! En het lijkt groot! Succes met het instoppen van de draadjes, het gaat je vast lukken om het af te hebben tegen half augustus.
  Groetjes,
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wonderful blanket! And good luck with weaving in the threads, it will be worth the effort ;-) This is the part in crocheting/knitting which I don't like at all: weaving in the threads..., but who does!? ;-)
  Groetjes Moni

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Thank you so much for sharing at my link up last week, You won most clicked link.
  You are welcome to share tomorrow :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ga je blij zijn als de klus af is, maar het is dan ook echt wel de moeite ! Zeker voortdoen want het deken is wreed wreed schoon ! Zelf haak ik niet zo heel erg veel maar probeer ook altijd de draadjes mee in te haken zodat er minder overblijven om in te stoppen.
  Je zal nog heel veel geniet hebben van dit prachtige deken !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gorgeous! I fix the threads as I move along in my work, There's NO WAY that I'll be getting my mind around finishing it when there's a week's work of threading to do. Best to do a bit at a time. My motto. Come link it up with us... particularly... since you're mentioned in today's linky party! Yes, YOU! via one of your happy readers.... FineCraftGuild.com

  BeantwoordenVerwijderen