vrijdag 17 juli 2015

Tapestry haken

Vorige week trokken we met 2 auto's, volgeladen met dames van het HandWerkCafé, richting Nederland. We gingen een workshop volgen bij echtstudio: tapestry haken. Na een rit van 1,5 uur, met hier en daar traag rijdend verkeer, arriveerden we in Alphen a/d Rijn.
Bij het uitstappen verraste één van de dames ons met een lekkere cake die ze overdag speciaal had gebakken. Dat hij heel lekker was, bewijst deze foto wel. In een mum van tijd was hij op ;).Terwijl we naar de winkel wandelden, kwamen we deze leuke tegel tegen.In de winkel aangekomen, kwamen we ogen te kort. Net als vorige keer was er weer allerlei moois en leuks te zien.
We werden onthaald door Sandra met koffie, thee en veel lekkers. Ze liet ons ook het tasje zien dat we zouden leren maken.

 Sandra liet enkele voorbeelden van tapestry zien en gaf ons veel uitleg. We kozen in de winkel 3 kleurtjes katoen en konden aan de slag.
Tijdens het haken was het héél stil, je hoorde onze hersentjes werken. Je moet er immers wel je aandacht bijhouden om de figuurtjes juist in te haken. Sandra stond ons met raad en daad bij! Na een grote 2 uur haken, waren we allen al aan het hartje bezig. Hier zie je het resultaat:Thuis werkte ik met de beschrijving verder aan mijn tasje. Na een tijdje kreeg ik toch wel wat kramp in de vingers.  Ook het inhaken werd moeilijker, ik haakte te vast. Toen ik bijna bovenaan was, vond ik dat mijn tasje eerder het model kreeg van een olifantenpoot: onderaan breed, vanaf de hartjes smaller en boven de bovenste vierkantjes werd hij weer wat breder...In plaats van hem uit te trekken, begon ik met de overschot van de katoen aan een nieuwe. Nu lette ik er extra op om niet vast te haken en mijn draden niet te fel aan te trekken. Ik maakte hem iets kleiner dan het originele, maar ben tevreden over het resultaat.

Het was een leuke workshop die werd gegeven door een enthousiaste Sandra!

Voorlopig heb ik nog geen plannen om nog een tapestry-project op te starten, maar wie weet...
Ik ben benieuwd naar de tasjes van de andere haaksters. Enkele van hen gaan de Oilily-look-like tas haken, een vrolijke, kleurrijke tas in de tapestry-techniek. S. haar tas belooft heel mooi te worden!

8 opmerkingen:

 1. Oefening baart kunst! Goed dat je het nog een keer geprobeerd hebt én met een veel beter resulltaat! Ik krijg ook altijd zere vingers... Het is zo'n leuke techniek, maar toch zal ik er niet snel meer aan beginnen.
  Fantastische tas met die uil trouwens!
  Fijn weekend,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat Sandra zegt, oefening baart kunst ;) Ik vind het zelf een hele leuke techniek en vind het erg verslavend :D bij mij kriebelt het alweer ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh dat ziet er meoilijk uit zeg! Ik vind het knap dat het je gelukt is. Ik heb nog even gekeken bij de oilily look a like tas. Mooi! Maar moeilijk. Ben benieuwd of we nog iets in blog land gaan zien van de tas. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik ga binnenkort ook zo'n workshop volgen, maar dan bij mij om de hoek zo ongeveer. Als ik dit van jou zie, krijg ik alleen maar meer zin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er leuk uit!

  Doe jij vandaag misschien ook mee aan de 2de editie van Hobbytafel Zaterdag!!! Klik voor meer info en om te zien wat op mijn hobbytafel ligt vandaag!

  http://knutselenmetsofie.blogspot.be/2015/07/hobbytafel-zaterdag-2.html

  Groetjes, Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me erg fijn om te doen. Ik ben gaan kijken naar de bijna Oilily tas en vind die heel erg mooi. Het brengt me alweer op ideeën.

  De eerste tas lijkt inderdaad op een olifantenpoot (dat maakt ze best wel heel charmant), mijn verbeelding is meteen in gang geschoten: ik zou er zo nog drie bijhaken en ook daarna een olifantenlijf (dat kan misschien in stof om tijd te sparen). Wat zou je kleinzoon hiermee blij zijn. Doen, hoor!

  Ik heb je blauwe slinger bij Esther gezien, hij past perfect in haar nieuwe huis.

  Fijn weekend,

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb daar al zoveel over gelezen, dat tapestry haken, ik moet daar dringend eens mee beginnen...
  Zeg zo fel lijkt uw tas nu ook weer niet op een olifantenpoot hoor ! Ik vind het schoon !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap gedaan en niet zomaar een makkelijk klusje begrijp ik! Het ziet er wel heel gaaf uit. Misschien moet ik ook eens een workshop volgen! Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen