maandag 13 oktober 2014

CAL-deken

Jullie konden het hier al lezen, ik werkte mijn CAL-deken af. In het begin van de zomer werd het te warm om er aan te haken en ondertussen startte ik aan een ander deken, wat ik veel leuker vond om te maken.

Ik had verwacht dat er meer afwisseling in de steken zou zitten, maar het zijn telkens weer dezelfde steken die terugkomen. Na week 21 bleef het deken veel te lang in de kast liggen...Bij Sofie las ik dat ze haar deken volledig terug uittrok. Daar had ik ook al wel eens over gedacht, maar vond het toch iets te drastisch ;).

Ik haakte zelf nog enkele rijen bij en besloot er toen een rand omheen te haken. Dat was moeilijk kiezen. Omwille van de vele kleuren en het druk stekenpatroon, dacht ik dat een simpele rand het mooiste zou zijn.

K., van het HandWerkCafé, leende me een boek met heel veel verschillende randen: Crochet Borders. Daar vond ik er al direct eentje in naar mijn zin.Dankzij het slechte weer van zaterdag is mijn dekentje nu klaar!Veel kleiner dan het 1-persoonsdeken dat ik in gedachten had, maar met zijn 120 x 100 cm is het groot genoeg om mij 's avonds in de zetel warme beentjes te bezorgen.

4 opmerkingen: