zaterdag 2 augustus 2014

Jaklien

Wie kent ze niet, de tekeningen van Jaklien uit onze kindertijd...? (Ligt er natuurlijk aan wanneer je kindertijd was ;)...)

Als ik op rommelmarkten kinderboeken met haar tekeningen zie, is het moeilijk om ze te laten liggen. Ik heb er dan ook al enkele in huis.Een paar weken geleden lag er op een rommelmarkt een schoendoos vol met ongebruikte wenskaarten. Toevallig zag ik daar ook enkele kaartjes van Jaklien tussen liggen. De hele doos mocht ik hebben voor 3 euro.

De kaarten die we minder mooi vonden, zijn door één van de dochters al weer doorverkocht op een rommelmarkt. De mooie gaan we zelf gebruiken en de "Jaklientjes" zijn voor mij.Enkele kaarten werden al verzonden. Voor de dubbele exemplaren had ik al een ander plannetje. Vorig jaar kocht ik bij Martien een labelpons. Deze heeft al veel dienst gedaan en menig cadeautje werd aangevuld met een mooi label.
Nu gebruikte ik hem om details uit de kaartjes te ponsen.Op één van de kaartjes stond een kikker.Deze gebruikte ik om aan een "opkikkerpotje" te hangen.Hebben jullie het ook al gelezen bij Klaske? Ze mag het patroon van het potje niet meer op haar blog laten staan. Echt jammer...

3 opmerkingen:

 1. What a bargain 3 euros for whole box of cards, I love what you did with some of them.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof dat je zomaar een hele doos op de kop kon tikken! Ik vond er onlangs enkele (lees een stuk of drie) in de kringwinkel en was al erg blij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pure nostalgie !!
  En een beetje jaloers op jouw vondst... :-)
  neven-jansen.be/mama

  BeantwoordenVerwijderen