maandag 4 augustus 2014

Creatieve blog hop

Vorige week kreeg ik een uitnodiging van Barbara van Busy fingers, busy life om deel te nemen aan een "blog hop". Ik wist niet wat het inhield, maar na wat opzoekwerk zag ik dat je enkele vragen mocht beantwoorden i.v.m. je (haak)hobby. Daarna geef je de beurt door aan 2 andere creatieve bloggers.
De vorige deelnemers die ik tegenkwam hadden allen een Engelstalig blog. Wat was ik blij dat het ook in het Nederlands kon ;)!

Hier gaan we:

Question number 1: What are you working on at the moment?

Als ik zo eens rondkijk hier in huis, ben ik aan veel dingen tegelijk bezig. Ik ga mij beperken tot mijn haakprojecten.
Met het Cal-deken ben ik blijven steken op week 21. Zodra het een beetje minder warm is, ga ik de achterstand bijwerken.Dan is er mijn "cirkeldeken", ook even opzijgelegd omwille van te warm om er nu aan verder te werken.Bij mijn sjaal moeten nog steeds de draadjes ingestopt worden en ik twijfel of ik hem zou opspannen of niet...Er ligt een konijntje klaar om in elkaar gezet te worden.En dit weekend ben ik nog beginnen te haken aan een geboortecadeautje.Een volgend projectje ligt te wachten: de vogel van Attic24.
Je ziet, ik verveel mij nog niet...

Question number 2: How does your work differ from others of its genre?

Ik weet niet of mijn werk echt verschilt van dat van anderen...
Voor knuffels gebruik ik bestaande patronen. Ik zoek meestal zelf kleuren uit die me aanspreken en kies voor een katoen of acrylwol die goed aanvoelt. Ik probeer het patroon te volgen en als ik mij vergis bij het tellen, trek ik mijn werk niet uit, maar probeer ik het al hakend op te lossen.

Pick Up


Question number 3: Why do you create what you do?

Ik vind haken heel rustgevend. Vroeger las ik veel, maar na een operatie enkele jaren geleden duurde het heel lang voordat ik mij terug voldoende kon concentreren om een boek te lezen. Toen ben ik opnieuw beginnen handwerken en had er direct terug veel plezier in. 

Mijn 1e dekentje

Na deze operatie ontdekte ik de blogs op internet en zo is het balletje aan het rollen gegaan. Zoveel inspiratie om te handwerken!
Ik kan mij helemaal uitleven in het uitzoeken van de juiste kleuren. Het kiezen van de kleuren bij mijn dekens kan soms wel héél veel tijd in beslag nemen.

Question number 4: How does your creative process work?

Mijn inspiratie komt overal vandaan. Tijdens mijn opleiding Interieurvormgeving heb ik geleerd om met andere ogen rond te kijken. 
We maken nog steeds met een klein groepje regelmatig (architectuur)uitstapjes. Als ik de foto's van deze uitstappen bekijk, zie ik direct allerlei kleurencombinaties voor mijn dekens.Ik teken zo goed als niets uit, maar in mijn hoofd zie ik helemaal hoe het er uit kan gaan zien. Dan is het gewoon proberen om het ook zo voor elkaar te krijgen ;).

Het was toch eventjes doorbijten om deze vragen te beantwoorden ;). Vragen die ik mezelf nog nooit gesteld heb en waarover ik ook niet nadacht...
Ik stuur de 4 vragen graag door naar Sofie en Hilde. Hopelijk kunnen we volgende week, maandag 11 augustus, bij hen gaan lezen wat hen inspireert... 

4 opmerkingen:

 1. Nice to have an insight into your creations. Thank you for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ik kijk eind deze week hoe ik ermee aan de slag kan gaan!
  Groetjes sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke post.
  Interessant ook om meer over jou te weten te komen.

  Ik vind je eerste dekentje supermooi en de sjaal ook heel erg mooi (goed dat de zes draadjes zijn ingestopt)

  Net zoals jij, vind ik inspiratie in kleuren uit mijn omgeving. Waar is de foto met de verschillende soorten kleuren van huizen genomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto is genomen op Burano, piepklein eilandje in de buurt van Venetië.

   Verwijderen