dinsdag 13 mei 2014

Jeugdnostalgie

Al direct toen ik haar zag verschijnen, wist ik dat ik ze ging maken: Pippi Langkous van Helena.
Toen ik 8 of 9 was, kreeg ik van de Sint een boek van Pippi Langkous. Ontelbare keren heb ik dit gelezen!

Ze was al een hele tijd klaar, maar had nog een kaal hoofd. Ik dacht nog na hoe ik haar vlechtjes zou maken. IJzerdraad vond ik niet zo kindvriendelijk... Ook pijpenragers probeerde ik, maar dat was niet mooi.

Tot ik vrijdagavond het licht zag;)!
Ik ging een pruikje maken zoals tante Hilde dat doet bij haar poppen.

Zaterdagochtend de haartjes nog gestikt en  in de namiddag tijdens de workshop op het hoofdje genaaid. Door de vlechtjes haalde ik een klein stukje gestoffeerde ijzerdraad en zie...  de vlechtjes staan mooi zoals ik wil!Tijdens het lange wachten, was Pippi één van haar veterlaarsjes verloren. Ik maakte een nieuwe, naaide ze vast en bracht de veters aan.
Toen ik mijn haakkatoen opruimde, vond ik het ene laarsje terug. Heeft ze er nog eentje reserve ;).Ik maakte Pippi met Catania Grande en haaknaald 4,5. Zal ik ook met wat dunnere katoen proberen?5 opmerkingen:

 1. Je Pippi is erg mooi geworden! Handig dat ze een reservelaarsje heeft, want stoere Pippi kan tijdens haar avonturen zomaar een laarsje verliezen ;-)

  Groetjes Helena (helenahaakt.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze is super leuk geworden, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja een Pipi moet haar vlechten kunnen laten rechtstaan. Je hebt dat mooi opgelost. Dit is een hele toffe pipi geworden.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen