vrijdag 2 juni 2017

Hobbykamer

Hier komt eindelijk mijn bericht over onze vernieuwde hobbykamer. Eindelijk, omdat ze al meer dan een jaar in gebruik is en ik ze jullie nog steeds niet liet zien.

Zet je rustig neer en neem je tijd, want het is een lang bericht, met veel foto's, geworden.

Ik schrijf wel over "onze" hobbykamer, maar de eerlijkheid gebiedt mij te bekennen dat ik zo goed als de enige gebruiker in ons huis ben van de hobbykamer. Misschien mag ik het dan "mijn" hobbykamer noemen?

Het interieur van deze kamer was een samenraapsel van tafels en kasten die ook al op andere plaatsen hun diensten hadden bewezen. De wandrekken werden naar mijn ontwerp gemaakt en hebben jarenlang van alles en nog wat moeten torsen.
Van de chaos die er soms was, konden jullie in het verleden al meegenieten ;).

Ik droomde al langer van een nieuwe, praktische inrichting voor de hobbykamer en de vondst van deze kast deed mij beslissen om er werk van te maken. De kast kon er helaas niet bij, maar de plannen werden doorgezet.

Alles moest uit de kamer. Hét moment om veel te sorteren en weg te doen. Niet makkelijk...


 


Ik was zelfs vergeten dat de muren ooit een okergeel kleurtje hadden gehad.Van de werken zelf zijn er geen foto's. Jammer. Te druk bezig met schilderen, poetsen... Bijna alles werd wit geschilderd. De middelste dochter tekende het ontwerp en we kozen ook hetzelfde wit voor de kasten.
Hier en daar werden de wenkbrauwen gefronst, maar ik was er zeker van dat er nog meer dan genoeg kleur aan toegevoegd zou worden.
Een diep, lang werkblad voor de beide ramen. Zalig!En ik ben verliefd op de houten lamellen ;).Een tafeltje, dat al langer op een bestemming stond te wachten, kon er ook nog bij. Rond de tafel kwamen de krukjes en de bank. Toen ik het boek van Lisanne zag, wist ik onmiddellijk welk tapijt er bij zou passen. Even geïnformeerd bij haar en direct besteld.
Samen werd het dit:Plaats genoeg om met gelijkgezinden te handwerken, babbelen en te genieten van koffie met gebak.Ook het kastje van mijn grootmoeder werd speciaal opgemaakt voor deze kamer.De muur was een beetje kaal. Daar had ik ook nog plannen mee. In de garage vond ik het oud keukenrek van mijn grootmoeder. Ik kon maar niet beslissen welke kleur ik er op zou zetten. Uiteindelijk gaf ik het een goede poetsbeurt en toen wist ik het...... ik liet hem gewoon in zijn oorspronkelijke kleur en hij werd enkele maanden geleden boven de zitbank gehangen. Plaats genoeg om allerlei te etaleren.Nog enkele foto's:


 


 Ook ons hondje voelt zich hier thuis ;).

 


Indien ik vroeg genoeg opsta, kan ik vanaf mijn bureaustoel de zon zien opkomen.

Moet ik nog zeggen dat ik superblij ben met mijn nieuwe hobbykamer?

Helaas, een ding heeft ze gemeen met de vorige.
Wanneer ik met té veel projecten tegelijk bezig ben, is het weer op een wip en een flik veranderd in een grote berg chaos... ;).

29 opmerkingen:

 1. Het is een knus nest geworden, helemaal jouw stijl. Ik zou het zo niet kunnen verzinnen. Ik kom graag nog eens mee handwerken en van je lekkere cake smullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg gezellig... en ik dacht eerst "amaai wat houdt Leen dat ordelijk". De frustratie groeide hier bij het zien van de foto's. Maar....gelukkig kwam toen de laatste foto! Wat een geruststelling! ;-) Geniet van je eigen plekje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Kris.
   Blij dat ik de frustratie op heb gelost ;). En het is wel heel bewust dat ik den binnenkant van de kasten niet heb laten zien...

   Verwijderen
 3. It looks amazing, what a beautiful room you have created.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Leen, wat een paradijselijk plekje ! De "chaos" dat is een bewijs van creativiteit en werklust hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er geweldig uit, geniet van je nieuwe werkplek!!
  Fijn weekend Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha ha, daar is het toch je hobbykamer voor :) Een geweldige werkplek waar je wel zovaak mogelijk zult zitten :)
  Fijn een eigen stekje, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. kom jij nog buiten die kamer??? ik zou ook mijn bed daar installeren jong!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik woon bijna in die kamer ;). Voor een bed is geen plaats, dan krijg ik er minder stofjes en bolletjes in...

   Verwijderen
 8. Wat een prachtige kamer is het geworden, geniet ervan.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heerlijk ok zo een eigen plekje te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 10. This looks like it was a big de-cluttering job. Now, it's a well-organized craft room. The space looks very useful and fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Great craft room... it looks so inviting for working. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. It looks like a completely new room. Isn't it amazing how a coat of white paint immediately makes the room seem larger. Wishing you many hours of happy crafting in your new room

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Love it! Psychologists say the most creative people create in seeming chaos, so you're in good company!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Schitterend, een mooi plekje voor je hobby/hobby's.
  Wat heb je het leuk ingericht, Leen.
  Nog veel plezier daar !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijke plek om te zijn! Helemaal naar je eigen smaak. Zalig, ach en als het dan een rommeltje word? Wat geeft het, het is jou rommel en je bent er heerlijk mee bezig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Your getting so organized! Inspire me too! Thanks for sharing at Home Sweet Home!

  BeantwoordenVerwijderen