zondag 21 augustus 2016

Bedankjes

Vorige winter kreeg een stevige verkoudheid mij te pakken. Ik rustte, deed niets, maar het herstel ging zeer langzaam. Volgens mijn dokter wilde mijn lichaam duidelijk maken dat ik de voorbije maanden/jaren iets teveel van mezelf en mijn lichaam had gevraagd. Niet makkelijk om toe te geven, maar hoe meer ik er over nadacht, hoe beter ik inzag dat het zo was...

Daarom nam ik in maart de beslissing om mijn ontslag op het werk te geven. Ik heb mijn job, die ik sinds een grote 9 jaar deed, steeds met veel plezier gedaan. Toen ik tijdens de laatste week van mijn opzegtermijn thuis een acute lumbago opliep, en hiervan meer dan 3 weken plat lag, wist ik dat mijn beslissing de juiste was.

Om mijn 2 collega's en werkgever te bedanken voor de fijne jaren, nodigde ik hen uit op een afscheidsetentje en maakte kleine, toepasselijke, cadeautjes voor hen.

Deze stofjes had ik al een tijdje in huis en leken mij zeer geschikt.Voor L., die meer dan 6 jaar mijn collega was, gebruikte ik ook dit stofje. L. houdt van muziek en gaat regelmatig naar optredens kijken.Voor de andere L., sinds 1,5 jaar collega, koos ik dit stofje extra uit. Zij heeft thuis 2 hondjes die naar hartenlust vertroeteld worden.Mijn werkgever kreeg dit stofje als extraatje.Wat maakte ik met al deze stofjes?
"Den Fedha" van Khadetjes. Mét binnenin een lusje en sleutelring zodat hieraan de sleutel van de werkplaats kan gehangen worden. Geen gezoek meer waar ergens je sleutel verstopt zit ;).

Nog eens een grote merci aan mijn collega's en werkgever! Veel succes met jullie nieuwe collega, mijn vervangster!

En ben nu toch wel een beetje benieuwd of de lezers hier kunnen raden op welke plaats ik de voorbije jaren secretaresse was ;).

10 opmerkingen:

 1. Ja, ik wist het natuurlijk wel wie je werkgever was, Leen, maar ik ben toch verrast om te lezen dat je je ontslag hebt gegeven. Maar in elk geval: je gezondheid is het aller- allerbelangrijkste en luisteren naar je lichaam ook. Ik hoop dat het met je gezondheid ondertussen weer beter gaat en ik twijfel er geen seconde aan dat jij de vrijgekomen tijd heel goed gaat weten in te vullen!
  Liefs,
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel toepasselijk maar ik wist ook wie je werkgever was. Je gezondheid gaat voor en hopelijk kan je het nu wat rustiger aan doen.
  Groetjes,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat spannend om je ontslag te nemen. Maar je bent wel steeds aan het kwakkelen dus misschien het beste. Ik neem aan dat je bij een opticien hebt gewerkt? XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je naar jouw lichaam luistert. Jouw gezondheid is het belangrijkst. Natuurlijk jammer dat stopt met werk dat je met plezier hebt gedaan en bij een werkgever waar je graag voor hebt gewerkt.
  Mooie afscheidscadeautjes.

  Lieve groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik denk dat je bij een brillenboer ha ha opticien gewerkt hebt leuk gemaakt in elk geval, je gezondheid gaat natuurlijk voor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezondheid staat op nummer 1! Knap dat je daar naar hebt gehandeld.
  Leuke hoesjes! Opticien denk ik ja ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. This is so neat! Love it!

  Thanks for joining Cooking and Crafting with J & J!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed (en moedig) dat je die beslissing genomen hebt. Ik zou ook denken dat je bij een opticien hebt gewerkt, maar of ze daar ook secretaresses hebben? (daar twijfel ik eigenlijk over). Je hebt wel heel leuke cadeautjes gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful, thanks for sharing with Hearth and soul blog hop, pinning.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. What pretty cases! It's so important to take care of your health - it is good you took your doctor's advice. Thank you for sharing this lovely craft project with us at the Hearth and Soul Hop.

  BeantwoordenVerwijderen