zondag 14 februari 2016

Bijsturen

Soms moet je je plannen een beetje bijsturen.
Ik had grootse plannen met de kast van mijn vader, maar toen we de kast in het najaar uit zijn donker hoekje haalden, begon ik te twijfelen. Achteraan waren verschillende planken rot, maar het was vooral de bodem die me zorgen baarde; één en al memel (houtworm). En wel in zo 'n toestand, dat ik het niet meer zag zitten om aan de kast te beginnen :(.

Gelukkig waren er nog andere spullen waar ik wel raad mee wist.

Er stond ook een "patattenmand". Wie van ons kent dit nog? Op je knieën rondkruipen om de uitgestoken aardappelen in de mand te rapen?De mand werd ontdaan van al het oude zand dat er hier en daar nog aanhing.


Ik vulde de mand met bolletjes wol.Er kon nog een 2e laagje bovenop.Ik vroeg de schoonzoon om een rond, houten blad uit te zagen met uitsparingen voor de handvaten.En zo heb ik nu een leuk bijzettafeltje in de hobbykamer!10 opmerkingen:

 1. Nou zeg..wat een superidee! En hoe leuk..hihi..ik heb ook nog zo'n mand..die staat hier op balkon ;) Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke afsluiter van je berichtje. Een deksel! Wat een goed idee, nu kan je er nog iets op zetten. Ik ga het idee onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan ik mij nog herinneren, zo'n mand, ideaal om wol in op te bergen.
  Handige schoonzoon heb je.
  Fijne week,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. knap bedacht!

  En erg jammer van de kast, maar ja, memel is memel en heel erg hardnekkig, met een beetje tegenslag kruipt ie van de bodem van de kast in de planken vloer eronder, brrrr.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een top idee en lekker origineel echt mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihihi 'patattenmand' :-)) die ken ik niet :-)) Ik ken alleen de plastic variant als wasmand. Daar ging ik vroeger dubbelgevouwen in zitten en dan liet ik me omvallen. Huh? Da's eigenlijk een beetje raar hè :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dat toch weer leuk gedaan! Een aardappelmand omgetoverd tot bijzettafel. Ziet er gezellig uit met al die wolletjes erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is handig! Slim bedacht. Wel jammer van de kast maar hoogstwaarschijnlijk wel het beste. Houtworm wil je niet in huis!
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. he die mand, cool ten echte oude en dan zo'n kunstige schoonzoon hebben! Wow

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh how great is that?
  Thanks for the great ideas !!!!
  Rainy greetings
  Antje

  BeantwoordenVerwijderen