dinsdag 8 december 2015

Oudere en nieuwere handwerkjes

Ik was/ben met vele handwerkjes tegelijk bezig. Zorgt voor afwisseling, maar zorgt er ook voor dat sommige dingen wat langer blijven liggen.

Vorige week moest mijn schoonzuster haar verjaardag noodgedwongen in het ziekenhuis doorbrengen. Voor haar maakte ik een persoonlijk gelukspoppetje dat ik aan haar echtgenoot meegaf. Spoedig herstel M.!Tussendoor haak ik extra vierkantjes voor het deken van de middelste dochter. Nog 1 of 2 rijen en ik kan aan de rand beginnen. De draadjes die nog ingestopt moeten worden, vergeet ik even ;).2 weken geleden begon ik aan een nieuw handwerk. De schoondochter had een mooi babydekentje gespot op internet. Gebreid. Ik heb geprobeerd het patroon om te zetten naar een gehaakt dekentje, maar dat was niet mooi.
Goed gezocht naar kruissteekpatroontje van schapen en het een en ander proberen uit te werken in een excel. Met dit als (voorlopig) resultaat.


De schaapjes moeten nog pootjes krijgen ;).

Het breien gaat traag. Meer dan 10 priemen op een dag doe ik beter niet. Krijg er rug- en nekklachten van. Gelukkig heb ik nog 3 maanden tijd om het af te werken. Moet lukken!

Verder mocht ik de voorbije dagen de Sint helpen. Maar dat laat ik jullie in een volgend berichtje zien.
9 opmerkingen:

 1. hihi Priemen?? ehh toeren?? ;) Wat een leuk gelukspopje zeg!! En je schaapjes...ooohhhhhh ben helemaal flieft!!!! Fijne dag en groetjes van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love the sheep blanket it is gorgeous. Hope you are not in too much pain for long.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lief dekentje word dat! Prachtig zo met die schaapjes. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat moooooi, je schaapjes!! Ik mis de pootjes niet eens; het is net alsof ze in het stro staan :-))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt een schattig dekentje.
  Nog veel succes met al de opdrachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk gelukspoppetje! Ik hoop dat het geluk ook een beetje heeft geholpen. Je deken is superlief! Lijkt me wel een heel werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cute crochet and knitted blankets. Yes, knitting is slower than crochet but I love both.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat lief, die schaapjes! Het gelukspoppetje is ook erg schattig, hopelijk brengt het geluk.
  Leuk dat je mee deed met Link Your Stuff!
  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi allemaal : het gelukspoppetje is keischattig, je gehaakte deken top en het gebreide deken, daar doe ik al helemaal mijn hoedje voor af ! Zo geweldig lief met die schaapjes !! Het lijkt me inderdaad ontzettend veel werk, maar het resultaat gaat gewoon super zijn. Toch maar voorzichtig, met die nek- en rugklachten, ik ken er alles van. Doseren is de boodschap. Breien lukt mij al helemaal niet meer, en haken slechts heel af en toe. Gelukkig heb ik er bij het naaien minder last van :-)

  BeantwoordenVerwijderen