zondag 18 oktober 2015

Omslagdoek

Dank je wel voor jullie lieve reactie's bij mijn vorig bericht! Eén van de volgende weken wordt het ouderlijk huis verkocht en kan ik (hopelijk) dit hoofdstuk afsluiten...

Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen te melden!!

De voorbije avonden mocht ik een omslagdoek haken voor de schoondochter. Een geschikt model zag ik bij H. tijdens het HandWerkCafé. Zij had het patroon gevonden op de FB-groep "Crochet Along". Mezelf lid gemaakt en aan de slag.

De omslagdoek wordt gemaakt met de granietsteek. Ik gebruikte 2 draden Stylecraft en haakte met haaknaald 12.In geen tijd waren mijn 4 bollen op. Gelukkig had K. nog een half bolletje van hetzelfde verfbad liggen, zodat ik de sjaal nog een klein beetje groter kon maken.De sjaal past erg mooi bij de schoondochter. Ze zal hem de volgende -  koude - maanden goed kunnen gebruiken.Haar jas kan namelijk niet zo goed meer toe...... in het voorjaar verwachten zij en onze zoon een zusje of broertje voor S.!!

9 opmerkingen:

 1. Hopelijk wordt de woonst snel verkocht, dan kan je dat hoofdstuk afsluiten. Bij mij was dat zo met het huis van onze pa. Super dat er een kleinkindje onderweg is, dat zijn mooiere momenten om naar uit te kijken !
  Prachtige kleur, prachtige sjaal !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig verteld van die jas die niet meer dicht kan!
  Mooie kleur sjaal.

  Proficiat met het tweede kleinkind dat eraan komt. Wat een fijn nieuws!

  Prettige zondagavond,

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat haar goed! En wat een fantastisch nieuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie sjaal! Kan zeker geen kwaad met dit soort temperaturen...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd ! De sjaal zal haar warmte geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Daar zal ze blij mee zijn. Wat lief van je hoe je dat zegt, ik mocht een sjaal voor haar maken. Ik denk dat zij dolblij is dat je het wilde doen. Gefeliciteerd trouwens! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat met de komst van jullie tweede kleinkind! De sjaal is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schoon! Schoon kleur ook! Staat mooi op de jas... Ging fijn snel vooruit! Dat lijkt me ook wel wat haaknaald 12! Gefeliciteerd met het opnieuw "omaschap"!

  BeantwoordenVerwijderen