dinsdag 30 juni 2015

Gevuld weekend

Het begon al op vrijdagavond.
Met een leuk etentje - iedereen bracht wat lekkers mee - werd het schooljaar afgesloten in ons atelier Vrije Grafiek. Nadat we ons rapport hadden gekregen, vertrokken we met de hele groep richting Begijnhof. Daar kregen de laatstejaars hun diploma en werd de tentoonstelling van de laureaten geopend. Stuk voor stuk mooie werken! Kom je in de buurt, ga dan zeker even een kijkje nemen!Ik was zeer onder de indruk van het werk van Elleke. Zij volgde de afdeling Keramiek en studeerde af met een project over dementie. Zo mooi en zo ontroerend gebracht. Ik ga één van de volgende dagen terug om het nog eens te bekijken.

Foto: Stedelijk Museum Hoogstraten

Zaterdagvoormiddag moest ik werken. Thuisgekomen een machine was opgezet, boterham binnengespeeld en dan met de 2 jongste dochters richting Antwerpen. In Designcenter de Winkelhaak liep een tentoonstelling van de afgestudeerden van de afdeling Fotografie van de Karel de Groteschool. Voor mij persoonlijk sprongen de foto's van Britt en Rani er uit.

Het was al lekker warm toen we in de late namiddag terug thuis arriveerden. Eén van de dochters had 's avonds nog een etentje met haar cursisten, de echtgenoot moest gaan werken, de jongste en ik waren met z'n tweetjes thuis. Een lekker frietje van de frituur gesmuld en 's avonds in de luie zetel bij tv, mét een haakwerkje in de hand.

Op zondag deed ik eigenlijk niet zo veel. Regelmatig een machine was insteken, op de draad hangen, afhalen, was opvouwen en de strijk opzijgelegd voor een andere dag. Tussendoor las ik wat blogs en nam ik mijn haakwerk vast. Er komen redelijk wat slingers uit mijn vingers de laatste dagen ;).Als afsluiter trok ik zondag in de namiddag met de zoon richting Genk. Nooit zoveel in Limburg geweest als de laatste 2 weken ;): vorige week voor een toffe picknick, zondag om naar een optreden van de schoondochter te gaan kijken. De eerste keer ook dat ik in Genk kwam en het smaakt naar meer.

Deze week: huishoudelijke klusjes inhalen, morgen begint mijn werkweek weer. En tussendoor ... blijf ik nog even slingers haken!
10 opmerkingen:

 1. Je bent helemaal verslingerd op het slinger haken !!! Maar het is dan ook zo mooi. Het zal een warme werkweek worden. Hou je koel zou ik zo zeggen ;-)
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt al aardig wat slingers gehaakt, ze zijn zo mooi.
  Ik denk dat je ook genoten hebt van het optreden van je schoondochter : het koor Scala is fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Those are really cute! Forgive me for the language barrier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij zal binnenkort een groot feest moeten geven om al je slingers eens te kunnen ophangen. ;-) ;-) Mooie kleurencombinaties!
  Genk vind ik inderdaad ook wel een toffe stad, wel alweer lang geleden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een druk gezellig weekend. En dan ook nog tijd om te haken! Flink bezig.
  Hier word eigenlijk niet gehaakt. Mijn deken word al zo groot dat ik er onder zit, beetje warm!! Ik hou het nog even bij papieren slingers. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sjiek zit uw schoondochter bij Scala ??? Oh wow tof !! Had ik niet op Werchter gezeten afgelopen weekend, was ik zonder twijfel naar Genk on Stage geweest om Scala te zien !

  Enne, hoe snel haakt gij wel niet ? Al weer zoveel vlagskes voor slingers ?? Amai !!

  PS en ge moet gene schrik hebben van Limburg, dat zingen wat wij doen, dat is niet besmettelijk ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ver-slingerd. Hoe toepasselijk is dat woord!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige tentoonstellingen zag je... van het keramiekwerk over dementie van Elleke word ik even stil... zo treffend en pakkend...prachtig is het.
  Whow een schoondochter bij Scala! Geweldig... mag je fier op zijn... ik heb genoten van de muzieklink!
  Haak jij intussen nog maar fijn verder... ik hou de give away in 't oog! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben ook Scala-fan. Tof dat je schoondochter meezingt. Mag je schoonzoon dan gratis op al hun concerten binnen? Zijn ze onlangs ook niet gevraagd om mee te zingen in een bekende film? (heb dat op het radionieuws gehoord maar weet de details niet meer)

  Hele mooie slinger. Op de zandberg was ik al verliefd.
  Deze schitteren ook weer. zoals Anneleen zegt: (tuin)feestje geven. Of een picknick?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha ja verslingerd, dat is toch wel van toepassing op je haakproject.
  Ga je ze zelf ophangen?

  BeantwoordenVerwijderen