zondag 4 januari 2015

Nieuwjaarscadeautje

Een grote week geleden vond ik eindelijk de tijd om nog eens aan mijn naaimachine te gaan zitten. Ik had grootse plannen! Ik ging een nieuwjaarscadeautje maken voor de kleinzoon.

De kleinzoon wordt binnen 2 maanden al 2 jaar. Op tv, of liever dvd,  kijkt hij heel graag naar Tik Tak, een kleuterprogramma uit de jaren '70 - '80.
Omdat hij het leuk vindt om in zijn stoffen boek de met velcro bevestigde delen te verwijderen en terug op te kleven, wilde ik graag een wandkleed maken met de onderdelen van het Tik Tak-huisje. Dit was een beetje te hoog gegrepen. Ik vond niet direct goede afbeeldingen, en tijd, om dit tot een goed einde te kunnen brengen.

Dan maar wat verder nagedacht.
Ook met houten blokken speelt S. graag. Misschien kon ik proberen om het huisje na te maken met stoffen blokken?
Na wat kijk-, reken- en tekenwerk begon ik er aan.De rechthoekige blokken waren niet zo moeilijk. Op het middelste torentje moest de "klok" met de slinger komen. Deze slinger haakte ik en zette hem vast met een oogje, zo kan hij heen en weer bewegen.Op de buitenste blokken moest een deurtje komen.Dit deurtje werd vastgestikt op de blokken.Voor de middelste toren maakte ik nog een dakje.Het leek allemaal heel eenvoudig, maar ik moest er toch goed mijn hoofd bijhouden ;).
In enkele van de blokken stak ik een rammelschijfje.

Zo zag het huisje er uiteindelijk uit:Eén van de dochters vond dat het cadeautje zo nog niet compleet was. Zij stelde voor dat ik nog een schaap, hond en herder maakte. Vandaar mijn zoektocht naar patronen de laatste dagen... Op nieuwjaarsochtend kreeg de herder zijn gezichtje en zo was mijn cadeautje nog net op tijd klaar.

In de namiddag kwam de kleinzoon met zijn mama en papa langs om zijn briefje aan ons te laten horen. Het was een mooi, getrommeld briefje en de trom was voor ons!Alle onderdelen van het cadeautje zaten apart in een papiertje. Leuk, want het uitpakken vindt S. geweldig. Hij moest ook al direct eens uittesten of de slinger van de klok wel echt werkte.En zo ziet het volledige cadeautje er uit:Brigitte, het waren niet de Bremer Stadsmuzikanten, maar je brengt me op ideetjes ;).


6 opmerkingen:

 1. Dat heb je leuk gedaan! Ik dacht in eerste instantie aan de stal van kerst, herder, schaap...Maar ja waarom dan die hond he?
  Dit had ik niet kunnen bedenken in ieder geval. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super origineel, hab ik nog nergens gezien en oh zo leuk, ik herken het huisje onmiddellijk, uit mijn jonge tijd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap, Leen, en bijzonder origineel! Echt een uniek cadeau voor jouw kleinzoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. A wonderful gift made with love, he obviously loved it very much.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fabulous project, and so cute.

  Blessings to you from Angela, visiting via Inspire Me Monday.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer: de stadsmuzikanten had ik heel graag op een elkaar gestapeld gezien :)
  (maar goed dat ik je op ideeën breng)

  Dit is ook mega mooi. Ik denk dat de kleinzoon heel tevreden moet geweest zijn.

  Momenteel zit ik me hier af te vragen wat een getrommelde brief is. Komen daar geen woorden aan te pas? Of worden de woorden uitgeroepen op de maat van tromgeroffel?
  In het laatste geval is het goed dat je de trommel hebt mogen houden want dan kan je 's morgens iedereen wakker declameren op tromgeroffel!

  BeantwoordenVerwijderen