dinsdag 4 november 2014

Naaien...

Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar het is heel lang geleden dat ik iets liet zien dat met behulp van mijn naaimachine gemaakt werd.

Ergens in juli begon ik aan een zomerslaapzak voor de kleinzoon. Die wilde ik graag klaar hebben voor hij op reis vertrok naar de zon. Helaas, deze slaapzak kon niet mee, wegens nog niet af.
Zelfs nu, enkele maanden later, is de slaapzak niet klaargeraakt. En ik denk niet dat ik er nog aan ga verder doen. Tegen dat de zon terug begint warmte af te geven, zal de slaapzak niet meer passen :(.

Té weinig tijd voor mijn naaimachine heeft verschillende redenen.
Sinds 1 juli werk ik 7 uren per week meer dan voorheen. 7 uren meer op het werk scheelt heel wat in de vrije tijd-uurtjes.
Alsof dit mijn dagen al niet drukker maakte, startte ik op 1 september ook met de opleiding Vrije Grafiek. Heel leuk om te doen, maar ook hier; 8 lesuren per week geeft ook weer minder tijd om achter de naaimachine te zitten.
In de avonduurtjes vind ik het leuk om nog even in de zetel te haken, maar om dan nog alleen in de hobbykamer aan de machine te gaan zitten, neen, dat komt er niet van...

Een paar weken geleden begon ik aan een speelkleed voor de kleinzoon. Het stofje werd enkele maanden geleden gekocht.


Een heel simpel speelkleed, gewoon 2 lappen stof tegen elkaar met een fleece, die niet meer gebruikt werd, er als vulling tussen. Stof op maat knippen, alles tegen elkaar spelden, de stof hier en daar vastzetten met wat stiksels, dichtstikken, keren, keergat dichtnaaien en nog een keertje rondom stikken. En toch kostte het mij een week tijd om het tussendoor klaar te krijgen.

Aan de ene kant een leuk auto/stratenstofje,
aan de andere kant een stofje van een dekbedovertrek.Een leuk deken om op te spelen of lekker warm onder te kruipen nu het stilletjes aan wat frisser wordt.

3 opmerkingen:

  1. Mooi seg, dat zou hier ook nogal scoren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, mij was het al opgevallen dat je minder online bent, maar druk is goed, want dat krijg je heel veel nieuwe impulsen. Het houdt je hersenen ook erg actief (dat maak ik mezelf althans wijs, haha)

    Supermooi kleed heb je daar voor je kleinzoon gemaakt. hij zal nogal kijken naar al die autootjes, perfect voor een kleine knul met die mooie kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen