donderdag 12 juni 2014

Glazen potten...

...de meeste vind ik mooi. De andere kan je mooi maken.


De linkse pot is één van de hele mooie confituurpotten die ik jaren geleden van mijn grootmoeder kreeg. Net als de middelste pot, die ik her en der krijg, wordt deze gebruikt om confituur in te bewaren.Maar die hele mooie potten worden bij mij ook gebruikt om de afgeknipte draadjes van mijn haakwerken in te bewaren. Het is de bedoeling er ooit een grote bol van te maken zoals Stephanie dat deed.Mijn dochter gebruikt haar creativiteit om de middelste bokalen mooier te maken.
Zij zorgt er ook voor dat er er regelmatig een nieuw leeg exemplaar is van de rechtse bokalen ;). Deze worden ook veelvuldig herbruikt.

Eén van de grotere exemplaren werd een EHBNO-bokaal (Eerste Hulp Bij NaaiOngevalletjes) voor de schoondochter. Zo heeft ook zij de hoogstnodige hulpmiddelen in huis voor kleine herstellingen.De meeste van deze potten worden gebruikt om de knopenverzameling te sorteren. Ze staan mooi samen op een gerecycleerde plateau.

En onlangs ontdekte ik dit superleuke idee bij Klaske. Daar zijn deze potten met hun brede rand aan het deksel heel geschikt voor.En, wat doen jullie zoal met lege bokalen/potten?

4 opmerkingen:

 1. Diegenen die geschikt zijn voor confituur worden bijgehouden, de rest gaat naar de glasbak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb onlangs een paar leuke, kleine glazen potten bewaard om later, als de grote zolderkamer terug vrij is, er iets leuks mee te doen. er zijn er ook die bewaard worden voor de confituur. Maar zo een opgekikkerde pot is toch ook leuk.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk gedaan! Dat opkikkerpotje is ook erg leuk geworden.
  Over een 4 weken is het einde schooljaar van de kinderen. Dit keer wil ik van potten een pot vol koekjes maken.
  Weer eens iets anders om te geven.

  BeantwoordenVerwijderen